Äntligen jul!

Postat: Dec 23, 2015

Efter en hektisk höst med många stylingar och högt affärstempo både i Stockholm och Marbella, där vi driver både inredningsföretag och butik, är det underbart skönt att äntligen få fira jul på landet utanför Stockholm.

Min jul kan beskrivas som härligt traditionell. Jag gillar att dekorera med många stora ljuslyktor med vita, levande ljus, några få fina juldekorationer från barndomsjularna och blommor i mängd. Mest gillar jag hyacinter och amaryllis (sa ju att jag är jultraditionalist…) men i år är jag sugen på att komplettera med en stor bukett vita tulpaner mixade med tallris och röda bär på kvist. Älskar de första krispiga tulpanerna!

Julen firas som sagt på landet med barn, föräldrar – och min exman som är amerikan och som vi uppmärksammar lite extra med christmas stockings till alla och en gigantisk rosettprydd julkrans på ytterdörren. Vi åker ut till landet dagen före julafton och då har vi uppesittarkväll med julgröt – givetvis med EN mandel som alla vill åt för då slår önskningarna in – och den som måste (det vill säga jag) lägger samtidigt sista handen vid julklappsinslagningen. Apropå önskningar så fick jag frågan om vad jag önskar mig till jul häromdagen, och det svaret är mycket enkelt för mig: jag önskar mig massor av tid med mina barn. Bara vara tillsammans, mysa, promenera och äta julgodis.

Efter nyår återkommer jag med en spaning från Kuba där jag spenderade en fantastiskt inspirerande decembervecka, med både stads- och strandliv. Jag kommer också att blicka framåt mot vårens trender i inredningsvärlden. Till dess: ha en underbart härlig jul- och nyårshelg!

Dela gärna det här inlägget!