Hej härliga höst!

Postat: okt 1, 2018

Förra månaden mjukstartade vi bloggen med att berätta vad vi har haft för oss både i Stockholm och Marbella, vad vi fyllt våra stora lager med och så slog vi ju ett slag för sommarens stora färg: grönt! Nu är vi mitt uppe i den underbara hösten och färgerna har blivit något dovare och går mer mot ockra, rostiga toner, mossgrönt och mörka grå nyanser.

En av höstens stora färger är också djupaste blått, gärna i kombination med leopard- eller zebramönstrat i brunt och svart på gräddvit botten. Komplementfärgen till den mörka blå är den gula med dragning åt ockra, vilket ger superfina effekter inte minst i vardagsrumsmiljöer. Vi använder ofta dessa mixer i stylingen för att få fram konstrasterna och det som i inredningsvärlden kallas ”det gyllene snittet” där vi utgår från dominanter, underdominanter och accenter i inredningen för att skapa en perfekt balans. Samtidigt tycker vi att de bästa miljöerna ofta skapas när det lekfulla får ta plats – så tänk utanför boxen! Ta det inte så allvarligt, och det mesta går faktiskt att ändra om du inte är nöjd. Ett exempel på lekfull och trendig inredning är Cole & Sons tapet Flamingos, som ingår i den inspirerande kollektionen New Contemporary: https://www.cole-and-son.com/en/collection-new-contemporary/wallpaper-66/6044/

Andra trender för hösten är sisal, rotting och mycket trärena ytor och detaljer. Ett exempel kan du se på bilden ovan från en av våra stylingar, där vi använt rent trä som accent och vackert blickfång. Speglar finns alltid med i helheten när vi inreder och stylar, men i höst har speglarna fått ett rejält uppsving och ses i stort i sett i alla rum och i de mest spännande kontexter – apropå lekfullhet. En favorit är att använda speglar för att effektfullt förstora ett rum eller för att reflektera ljus i ett mörkt hörn.

Vi vill även passa på att slå ett slag för höstiga uterum. Glöm inte din balkong eller terrass bara för att temperaturen har sjunkit och det blåser lite snålt. Bulla istället upp med massor av härliga ljuslyktor, plädar och vackra höstväxter som tål en frostnatt eller två. Och glöm inte att städa bort inblåsta löv och annat skräp. Igår på söndagspromenaden noterades ett antal vissna krukor och osopade utegolv på balkonger och altaner i området, trist när det är så enkelt att förlänga säsongen några veckor till.

Njut av hösten och av de mysiga, murriga färgernas intåg – det gör vi!

Dela gärna det här inlägget!