Inred för vintermys

Postat: nov 13, 2017

Redan november. Det börjar bli riktigt mörkt och kallt och det blir allt svårare att få till de där härliga utemiljöerna, som lyfter de flesta bostäder inför försäljning. I Marbella, där vi också har verksamhet, är det däremot varmt och gott ett tag till. Där har vi i inlett ett spännande samarbete med norska Slettvoll – vars möbler länge hört till våra absoluta favoriter – och inom kort ska vi delta på en mässa därnere med skandinavisk touch. Men mer om det nästa gång, nu vill vi istället koncentrera oss på att berätta hur du bäst stylar ditt hem för maximalt vintermys.

Det absolut viktigaste för mysfaktorn är ljus, ljus och ännu mer ljus. Och då menar vi levande ljus. I lyktor, ljusstakar, på fat och på vägg, inne som ute. Har du öppen spis eller kakelugn så lova att tända en brasa varje dag! Eller varför inte en fejkvariant att hänga på vardagsrumsväggen, det finns många fina på marknaden.

Om du verkligen vill leva med årstiderna är ett enkelt knep att variera ditt hems färgskala, vilket du gör relativt enkelt och billigt med textilier som kuddar och kanske även gardiner och plädar. Strössla gärna med fina plädar, det gör vi när vi vinterstylar bostäder eftersom det ger ett varmt och ombonat intryck. Just i år tycker vi extra mycket om att inreda med sammet i vackra kulörer, det ger en gosig och samtidigt lite lyxig känsla i kuddar, plädar, puffar och passar även för större möbler som soffor och fåtöljer.

Denna vinters färgskala är gärna jordnära och lugn med inslag av dova toner som aubergine, mörkt blått och grönt kompletterad med kontrastfärger som till exempel varm gul eller mjuk orange. När det gäller material jobbar vi gärna med så mycket naturmaterial som möjligt – tänk trä, lin, läder, skinn. Prova att ta in det naturen erbjuder i stora vaser och kärl, det blir jättefint även under höst och vinter. En stor kvist med små söta alkottar, lång ståtlig vass eller varför inte några klasar vackra rönnbär, de sitter kvar långt efter det att rönnen fällt sina löv.

Och så ska vi inte glömma balkonger och uteplatser fast det är mörkt och kallt! Där behövs lite extra kärlek så här års. Använd skinn, vackra lyktor och vintertåliga växter i frosthärdade krukor. Det är så mycket härligare att välkomnas av ett vackert vinterrum med fällar, några krukor med ljus perenn ljung eller en liten cypress istället för gapande tomma krukor, eller i värsta fall ihopskrumpna sommarblomster. Kom igen och gör vintern mysig och värd att njuta av!

Dela gärna det här inlägget!