Det finns ett liv efter jul

Postat: dec 17, 2018

Förra månaden reflekterade vi en smula runt november som vilans månad (men inte för oss!) och gav en uppsättning tips kring vad vi alla kan göra för att förändra hemmet med små medel. Nu är vi mitt i julmånaden december med allt vad det innebär av julstök, glöggmingel, levande ljus och hemmet fullt av julfavoriter. En del julpynt har kanske hängt med sen barndomen, annat är nyinköpt på lokala julmarknaden. Kanske har du hjälpt till att fylla på barnens klasskassa med ett par tomteinköp, kanske har du haft förmånen att hitta din nya favorit på någon lyxig apartment store hemma eller utomlands.

Hur det än är med den saken så vi älskar vi ju att njuta av våra mysiga tomtar och kulörta kulor. Men det kommer en tid efter tjugondedag Knut… Den tiden kallas som bekant oxveckorna, då vi borrar ner huvudet, står ut med mörkret och försöker få månaden att gå ihop ekonomiskt. Då är det lätt att tänka ”jag tar det sen” om förnyelse av hemmet. När det blir ljusare, när allt blir roligare. Jag tar det när jag har lust/råd/tid helt enkelt. Bara inte nu.

Tänk om, är vårt råd! Det är just precis i januari och februari vi behöver en uppiffning av hemmet – för att stå ut med de där oxveckorna. Små saker som ett ommålat skåp eller en ny maxad grön växt piggar upp både oss och hemmet enormt. Men vi på MIG design går gärna ett steg längre och föreslår helt fräckt att du hakar på den nya USA-trenden: en skräddarsydd hemkonsultation. En av MIG designs utbildade stylister kommer hem till dig, går igenom ditt hem och dina önskemål och tar sedan fram en mood board med förslag som passar dig och din plånbok. Vi kommer att ha specialpris på konsultationer under januari så passa på då. Exempel på vad vi kan komma att föreslå är:

  • Ommöblering – enkelt med ack så svårt att se på egen hand.
  • Nya textilier som gardiner, kuddar, plädar. Kanske en mjuk heltäckningsmatta i sovrummet. Gör underverk.
  • Bort med något, in med något annat. Stort, litet, billigt, dyrare – du bestämmer.
  • Nya formationer av prydnadssaker och smålampor ger fräscha stilleben och blickfång. Kanske någon ny detalj som ger det lilla extra åt just ditt hem.
  • Växter och snittblommor, färska eller konstgjorda, har alltid en uppiggande och helande effekt.

Det var några exempel, givetvis finns det mycket mer vi kan rådge kring och även bidra med, t ex var du kan hitta de mest prisvärda inredningsdetaljerna, bistå vid inköp, arrangera om ditt hem med mera.

Vi ser fram emot en kontakt – till dess önskar vi dig en alldeles, alldeles underbar jul och ett gott nytt 2019!

 

Dela gärna det här inlägget!