Hemligheten bakom

Postat: apr 7, 2016

Jag får ofta frågan om hur man gör om man vill få maximalt pris för sin bostad vid en försäljning. Ska man ha kvar sin egen stil och sina prylar eller ska man låta någon styla upp? Jag tror på att hitta en balans mellan sin egen stil och en så att säga konstruerad personlighet. Hemmet ska upplevas som personligt men utan att för den sakens skull avslöja vem som bor där. MIG designs stylinguppdrag inför försäljning handlar oftast om att få fram just detta, oftast med en tydlig målgrupp framför ögonen. Det innebär att vi oftast tar bort en mer eller mindre stor del av det befintliga och istället adderar vackra detaljer som blommor, ljusstakar, tvålar, vackra vaser, frukt, örter, oljor, kuddar, plädar och handdukar. Kanske även möbler byts ut, beroende på vilken omfattning kunden valt.

Vi har alltid en hemtrevlig känsla i fokus eftersom vår filosofi är att bostaden aldrig får upplevas som opersonlig eller kylig. Spekulanter ska ju känna att detta är – eller skulle kunna bli – deras drömhem! Därför jobbar MIG design utifrån en stil som närmast kan beskrivas som ”cosy contemporary”. Vårt mål är inte bara att kunden blir nöjd utan att även vi är nöjda med stylingen och själva skulle vilja bo i bostaden. Det ska vara lite som att se ett riktigt härligt uppslag i ett glossy inredningsmagasin.

Det viktigaste inför en försäljning är att man städar och tar bort personliga saker som t ex familjefoton, tidningshögar och kylskåpsmagneter. Och allt ska vara skinande rent, inklusive fönster! Man får absolut inte glömma utemiljön (eller trappuppgång/entré) som är det första spekulanterna ser när de kommer på visning. Bort med vissna löv, plantera fina blommor, piffa till eventuell trädgård och se till att all utomhusbelysning fungerar. Även hallen ingår i detta; rent och snyggt och bort med skor och överflödiga kläder och prylar.

En viktig detalj i en framgångsrik styling är bords- och bänkytor. När man städat kan det se väldigt tomt och kalt ut och då krävs exempelvis ett vackert stilleben, blommor i olika höjd, en duk och gärna massor av ljusstakar. Just den delen i stylingen kräver oftast ett vant och utbildat öga för att få balans, både med övriga föremål och med stilen i stort.

Sovrum och barnrum är utrymmen som många väljer att styla lite halvhjärtat när sällskapsytor och badrum är gjorda. Ett tips är att skapa ett harmoniskt sovrum med neutrala färger och ett överflöd av textil. Satsa på en vacker sänggavel och undvik tavlor eller andra väggdekorationer ovanför sängen, eftersom många upplever det som störande. Barnrummen behöver oftast röjas och de finaste tingen som till exempel en ärvd gunghäst får gärna exponeras lite extra. Gör sängarna till små drömmar med fina kuddar och en gosig nalle eller två.

Fundera också på vad du vill att spekulanterna ska se i ditt hem. Vad är unikt? Vad är extra härligt i just den här bostaden? Få dem att titta på just det genom en bukett iögonenfallande blommor eller en rejäl lampa.

Ta med dig detta, inspireras av det du ser runt omkring dig: naturen, staden, inredningsmagasin från hela världen och varför inte av vår hemsida där du hittar många av våra stylingar!

Dela gärna det här inlägget!