Marbella goes Ibiza Chic

Postat: jul 21, 2016

Som jag berättat tidigare här på bloggen så jobbar jag just nu en stor del av min tid i Marbella. Vi har öppnat en liten butik med vackra föremål, men framförallt jobbar vi med inredningsuppdrag. Det är i första hand skandinaviska kunder (men även från andra länder) som vill ha hjälp med att inreda sitt semesterboende. Vi har gjort några riktiga drömprojekt där vi fått inreda fantastiska nybyggda villor med poolområden, men vi gör även mindre uppdrag både i inne- och utemiljöer.

För många är en semesterbostad i Marbella med omnejd en livsdröm som gått i uppfyllelse och därför känns det extra roligt att få bidra till att uppfylla deras bild av den perfekta bostaden i solen. Det som de allra flesta vill ha här är en stor terrass med utsikt – och det har många av våra kunder. Den dominerande trenden för utemiljöerna här just nu är en Ibizainspirerad beach club-trend med loungekänsla. Så härligt! Lite boho chic med tunna, fladdrande textilier i naturmaterial som bomull och linne och vackra bruksföremål som detaljer och fina blickfång. Överlag vill man ha lätta material och en ljus och naturlig färgskala. Uterummet är i fokus härnere på ett annat sätt än i Sverige med sina relativt få soldagar och betydligt kyligare kvällar. Vi kan även se en trend kring stålmöbler för utemiljö – lättskötta, väldesignade och ofta platsbyggt i stål och andra metaller kommer stort.

Även interiört är många ute efter en beach club- eller loungekänsla, även om man samtidigt påpekar att det gärna får se ut ungefär som det gör hemma i bostaden i Sverige. Howardsoffor, ljusa kulörer, trädetaljer och lätta textilier se vi mycket av i de spanska semesterbostäderna i Marbella med omnejd just nu. Det är givetvis en utmaning för mig som inredare att koka ner alla – ofta ganska spretiga – önskemål till en stil som kunden känner sig nöjd med, men det är just detta som gör jobbet så spännande och omväxlande!

Avslutningsvis några ord om den andra sidan av jobbet härnere. Det kan verka glamoröst och det är det absolut i många stycken. Men det är framförallt hårt jobb. Det är långa varma dagar, viss språkförbistring och en förskräcklig byråkrati. Dessutom drabbas jag då och då som de flesta andra av prestationsångest – inte lika ofta nu som förr men det händer. Jag menar, när en stor Marbellavilla ska inredas enligt konstens alla regler kan jag plötsligt få för mig alla mina kreativa idéer alldeles strax kommer att ta slut. Och det kommer aldrig att komma några nya. Då är det lätt att gripas av viss panik… Mitt knep när det händer är otroligt enkelt men det funkar: jag tänker högt för mig själv att det här har jag gjort förr och det här kan jag. Punkt slut.

Ha en fortsatt underbar sommar! Till hösten är jag tillbaka med nya spaningar och rapporter från styling- och inredningsvärlden, det ser jag redan fram emot!

Dela gärna det här inlägget!