Mysigt och omslutande på höstens Formex

Postat: sep 1, 2017

Vår svenska favoritmässa Formex, i år med temat ”Nordic Space”, på Stockholmsmässan har precis avslutats. Vi var där en hel dag och gick noggrant igenom mässans tre underteman Body Comfort, Raw Luxury samt Creativity. Vi tog med oss en massa intryck och inspiration inför hösten och vintern, som är en intensiv tid för oss med en stor mängd både styling- och inredningsuppdrag.

Inför den kommande säsongen kan vi se fram emot en renässans för det mysiga, mjuka och omslutande i inredning och mode. Det mjuka möter dock nya material och texturer och avancerad teknologi tar sig mer och mer in i våra hem och andra innemiljöer, och blandar sig med allt det gosiga och ombonade.

Färgerna rör sig från dusty pink och krispig mint över till marinblått och andra mörka, dova kulörer på den grå skalan – och även en hel del svart. Vi ser även hela paletten av bäriga toner. Naturmaterial som ull, sisal, bambu och terrakotta såg vi mycket av, gärna i oväntade kombinationer med blank high-tech. Även mer robusta material som betong kommer starkt.

På möbelsidan går ovanstående trender igen med mjuka, bulliga former, massor av puffar och kuddar i olika former och material, blandat med blanka ytor och stramare linjer. På textilsidan är det en hel del rena naturmaterial som ull och linne men samtidigt såg vi fantastiskt mycket härlig sammet och den så användbara velouren. Vet du förresten vad det är för skillnad mellan sammet och velour? Jo, velour är stickat och därmed betydligt mer elastiskt än sammet som har en mindre töjbar väv.

Årets Formex pekar på en tydlig trend mot mer hållbar konsumtion och mindre slit-och-släng, precis som vid förra årets mässa, och det tycker vi är fantastiskt bra.

Nu kliar det i fingrarna att få använda allt denna härliga inspiration i våra uppdrag – dags att skrida till verket!

Dela gärna det här inlägget!