Två spännande projekt!

Postat: sep 29, 2017

Härligt att vara igång med hösten, som verkar bli extra vacker i år. Vi älskar lövens färger och den känsla av förväntan som finns inför varje ny säsong. Denna höst koncentrerar vi oss främst på styling- och inredningsuppdrag i Stockholm med omnejd, även om Malin har kvar verksamheten i Marbella och åker emellan en del. I Spanien handlar det främst om inredning av skandinaviska second homes och så har vi ju vår kombinerade showroom/shop för inredningsinspiration.

Nu tänkte vi berätta om två roliga projekt som MIGdesign fått möjlighet att utföra under den senaste tiden. Bilderna ovan är tagna från dessa: ett kontor som vi inrett i samarbete med Nana Ösgård Heilmann på Projekt & Design AB samt visningslägenheter i Wallenstams nya område Solberga i Älvsjö.

Fastighetsbolaget vars kontor vi skulle inreda hade önskemål om att vi skulle hitta en vardagsrumskänsla – det skulle kännas som hemma men betydligt piffigare och givetvis med en helt annan funktionalitet än i ett hem. Man hade precis gått ihop med ett annat företag och ville att inredningen skulle genomsyras av de två logotypernas färger. Budgeten var också en fråga, då man ville locka fram en semi-lyxig känsla men med relativt små medel.

Vi löste en del av detta genom att jobba med olika texturer med det blanka i fokus och tonade in företagsfärgerna i textilierna. Vi skapade olika typer av ”kvarter” i lokalerna (det var ju ändå ett fastighetsbolagskontor!) för att samtidigt få fram den lite mysiga hemmakänslan. Det var sannerligen en utmaning att få ihop alla önskemålen till en fungerande enhet, men det är ju bland annat det som gör vårt jobb så roligt och inspirerande!

Det andra projektet, Wallenstams visningslägenheter, hade helt andra utmaningar. Planritningarna byggde på det moderna livet med stora öppna ytor, mindre sovrum och många öppningar dvs få möblerbara väggar, vilket medförde vissa inredningsutmaningar. Dessutom ska ju visningslägenheterna väcka spekulanternas drömmar, samtidigt som människor bör får en rimligt realistisk bild av sitt kommande hem.

Normalt vid stylingar har vi ett tidsperspektiv på allt mellan en och sex veckor, vilket gör att vi jobbar med trendiga detaljer där det passar, härliga snittblommor, kryddväxter, frukt och säsongens grönsaker. Här skulle allt hålla över ett år så vi var hänvisade till icke-säsongsbetonade konstväxter och betydligt mer klassiska stylingdetaljer. Vi löste utmaningarna genom att bygga upp två olika stilar för mesta möjliga inspiration och variation: en mysig och ombonad och en mer avskalad urban chic-stil. I den första jobbade vi in gosiga material, stoppat och svept samt nedtonad belysning, i den andra koncentrerade vi oss på strama ytor, metall och minimalistiska detaljer med svart, vitt och grått som bas.

På MIGdesigns Facebooksida hittar du massor av bilder från de båda projekten. Hejdå och vi hörs snart igen!

 

Dela gärna det här inlägget!